JAVNI POZIV - PROLJETNA/JESENJA SADNJA VOĆA NA PROSTORU BIH

11 Jan 2016
2143 times

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica poziva sve povratnike – fizičke osobe na području FBiH i povratnike iz FBiH u Republiku Srpsku i Brčko Distrikt, na podnošenje prijava/zahtjeva/projekata za Program pomoći održivog povratka u BiH – proljetna/jesenja sadnja voća na prostoru BiH.

Poziv se odnosi na projekte podizanja i povećanja kapaciteta voćnjaka i plantažnih zasada jagodičastog voća, kroz dodjelu sadnica drvenastog voća (jabuka, kruška, šljiva, trešnja i kalemljeni orah) i jagodičastog voća (sadnice jagoda s kompletom za navodnjavanje i folijom, sadnice malina, borovnica, kupina i aronije).

Pravo učešća imaju povratnici na području FBiH te povratnici iz FBiH u Republiku Srpsku i Brčko Distrikt BiH, koji zadovoljavaju osnovne uslove implementacije projekta, posjedovanje adekvatnog zemljišnog posjeda minimalne površine 2000 m2.

Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Sve dodatne informacije se mogu naći na web stranici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica http://fmroi.gov.ba

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija