Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu

05 Apr 2016
1336 times

Upoznajemo klijente s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, potencijalne korisnike federalnih novčanih potpora u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Programom su, između ostalog, utvrđeni rokovi dostavljanja zahtjeva za proizvodnje završene prije objave Programa za 2016. godinu, te rokovi za proizvodnje završene nakon objave Programa, a prije objave novog Pravilnika.

Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavljena je u Službenim novinama Federacije BiH, broj: 23/16 od 25.03.2016. god., a može se preuzeti ovdje

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija