JAVNI POZIV: 5,8 mil. KM za grantove malim i srednjim preduzećima

19 Okt 2016
1572 times

Otvoren je javni poziv za dostavljanje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima u 21 općini u BiH, koje su podijeljene u tri lokaliteta. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava projekta EU ProLokal je 5.867.490 KM, a prihvatljivi aplikanti su mala i srednja preduzeća koja djeluju u metaloprerađivačkom sektoru, drvnom sektoru, poljoprivredi i turizmu; poljoprivredne zadruge; registrovani klasteri; organizacije za podršku biznisu u partnerstvu s najmanje tri preduzeća, i grupe preduzeća (minimalno tri člana iz istog lanca vrijednosti).


Za sredstva je moguće aplicirati iz općina :

Lokalitet 1: Prijedor, Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica i Srbac;

Lokalitet 2: Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj i Žepče; 

Lokalitet 3: Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški , Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.


Iznos grantova biti će od 15.000 do 50.000 eura za pojedinačna preduzeća, dok je za partnerstva predviđeno između 25.000 i 100.000 eura.


Projektni prijedlozi trebaju uključivati inovacije i inovativne pristupe u preduzećima, a projektni prijedlozi parnerstava trebaju biti usmjereni na otklanjanje nedostataka u ciljnim sektorima.

Ispunjen, potpisan i opečaćen obrazac za prijavu potrebno je dostaviti na adresu: Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (EU ProLocal Programme) najkasnije do 30. novembra.


Javni poziv sa svim potrebnim obrascima možete naći OVDJE.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija