Program malih grantova za osnaživanje žena Ambasade SAD

08 Nov 2016
1037 times

Ambasada Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini, djelujući putem Ureda za odnose s javnošću (Office of Public Affairs), sa zadovoljstvom objavljuje Obavijest o mogućnosti finansiranja (NOFO) za Program malih grantova za osnaživanje žena (Women's Empowerment Small Grants Program).

Ovaj program podržava inicijative promicanja ženskog liderstva i politički, ekonomski i socijalni napredak žena širom Bosne i Hercegovine. Posebno pozdravljamo prijedloge projekata koji osnažuju žene koje imaju lidreski potencijal, vještine i znanja da učinkovito zagovaraju za svoja prava kako bi postale postale liderice, uspješni komunikatori i poslovne žene.

Projekti se trebaju baviti jednom od slijedećih tema:

  • Ekonomsko osnaživanje žena i djevojaka (prijedlozi projekata ne bi trebali uključivati stručno osposobljavanje), uključujući STEM za mlade žene.
  • Promicanje učešća žena u politici u smislu glasanja, zagovaranja i kandidiranja.
  • Osnaživanje djevojaka i mladih žena da postanu liderice u svojim školama, zajednicama i zemlji.
  • Prevencija rodno zasnovanog nasilja.
  • Povećanje učešća žena u sigurnosti, uključujući programe usmjerene ka sprječavanju nasilnog ekstremizma.
  • Javna svijest o problemima zdravlja žena.

Aplicirati mogu sve bh. neprofitne organizacije, obrazovne institucije i nezavisni mediji koji se ustanovljeni i pravno registrirani u Bosni i Hercegovini su kvalificirani za apliciranje.

Molimo vas da svoje popunjene aplikacije pošaljete na sljedeću email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Rok za podnošenje prijedloga projekata za Program malih grantova za osnaživanje žena, te popratne dokumentacije je 9. decembar/prosinac 2016. godine do 17:00 sati.

Cijelokupan poziv možete vidjeti OVDJE.

Aplikacioni obrazac: /Application-Form-US-Embassy-2016.doc

Poziv na engleskom jeziku: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/womens-empowerment-small-grants-program/

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija