Posjeta Tešnju

21 Nov 2014
673 times

Općina Tešanj je dobitnik Beacon plus certifikata i ovim povodom je organiziran Dan otvorenih vrata. S obzirom na to da se ovaj certifikat dodjeljuje za najbolje postignute rezultate u oblasti "Stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta u jedinicama lokalne samouprave u cilju privlačenja investicija", Agencija PRVI KORAK je smatrala važnim da prisustvuje ovom događaju i da se upozna sa tešanjskim primjerom dobre prakse. Sve ono što lokalna uprava u Tešnju radi, a rezultat čega je i ovo priznanje, kao i druga priznanja koja su stigla u Općinu Tešanj, predstavio je općinski načelnik Suad Huskić. Tokom diskusije gosti su pohvalili poduzetnost ljudi u Tešnju, kao i posvećenost lokalne administracije u smislu podrške poslovnom svijetu, te istakli da je Tešanj dobar primjer svima.
Iskoristili smo ovu posjetu da održimo sastanak sa predstavnicima Tešanjske razvojne agencije (TRA), da se upoznamo sa njihovim aktivnostima i razmijenimo međusobna iskustva.

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija