Sastanak sa privrednicima iz oblasti ugostiteljstva i turizma

06 Mar 2015
517 times

Dana 05.03.2015. godine u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic sa početkom u 14,00 sati, održan je sastanak na temu „Obuka i prekvalifikacija radne snage za potrebe privatnog sektora iz oblasti ugostiteljstva i turizma".

Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic na osnovu analize provedene ankete o tržištu radne snage i planovima razvoja u narednih 3-5 godina, utvrdila je da na području općine Konjic postoji potreba za kadrovima iz oblasti ugostiteljstva i turizma.

S tim u vezi utvrđena je potreba za organizovanjem obuke i prekvalifikacije za sljedeća zanimanja:

• Kuhar,
• Konobar,
• Recepcioner,
• Turistički vodič

Projekat obuke i prekvalifikacije radne snage će se sufinansirati iz sredstava USAID – Sida GOLD projekta, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Općine Konjic.

Privrednici koji su prisustvovali sastanku su podržali ovu inicijativu i iskazali zainteresovanost da predlože određeni broj kandidata koji bi se uključili u program obuke i prekvalifikacije.

Na kraju sastanka donesen je zaključak da svi privrednici koji su zainteresovani da uzmu učešće u ovom projektu, u roku od sedam dana dostave Agenciji „PRVI KORAK" podatke o tome koja od navedenih zanimanja su im potrebna, kao i broj kandidata po određenom zanimanju. Pored toga, Agencija „PRVI KORAK" d.o.o. će kontaktirati druge privredne subjekte iz ove oblasti koji nisu prisustvovali sastanku.

 

 

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija