Print this page

Posjeta udruženju privrednika VNR Norveška

28 Apr 2015
1555 times

U periodu od 20.-24. aprila 2015. godine predstavnici Agencije za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic zajedno sa predstavnikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic posjetili su grad Bergen u Norveškoj.

Cilj ove posjete je uspostavljanje poslovne saradnje između Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. i Udruženja privrednika Konjic sa udruženjem privrednika VNR iz Norveške kroz zajedničko učešće na budućim projektima.

Razgovaralo se o ustojstvu i načinu funkcionisanja i rada ovog udruženja koje postoji i uspješno opslužuje sve svoje članove udruženja već duži niz godina. Također jedna od tema bilo je i definisanje zajedničkih aktivnosti oko organizacije ovogodišnjeg festivala hrane „FOOD FEST" koji se tradicionalno održava svake godine u prvoj sedmici mjeseca oktobra.

Organizovana je i posjeta Srednjoj školi Sotra gdje se razgovaralo o mogućim zajedničkim projektima edukacije za kuhare i konobare te mogućnost razmjene učenika sa Srednjom školom Konjic radi sticanje novih znanja i iskustava u ovoj oblasti.