Počela obuka za zanimanje konobar

19 Okt 2015
1656 times

U ponedjeljak, 12.10.2015. godine sa početkom u 13:30 sati u prostorijama Srednje škole Konjic, krenula je obuka za zanimanje konobar.

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) omogućila je angažovanje stručnjaka gosp. Kujraković Hamida koji će voditi obuku za zanimanje konobar i svim polaznicima prenijeti teorijsko i praktično znanje potrebno za obavljanje ovog posla. Obuka je namijenjena početnicima u ovom poslom ali i svima onima koji žele da nauče i primjene tehnike rada i dobrog snalaženja u ovoj oblasti ugostiteljskog zanimanja.

Kandidati će nakon završene obuke, biti osposobljeni za primjenu teorijskih znanja u praktičnom kontekstu, obučeni da uoče neophodnost stalnog prilagođavanja promjenljivim zahtjevima tržišta rada i spremni da razviju potrebu za razvijanjem kontinuiranog obrazovanja i stručnog usavršavanja i efikasnog rada u timu. Zato je poznavanje tehnika, metoda i načina rada savremenih načina usluživanja nosilac višeg nivoa usluge, jer kao takva će biti sposobna da prepozna potrebe gosta, izađe mu u susret i na kraju prevaziđe njegova očekivanja, što na kraju obezbijeđuje bolje finansijsko poslovanje u cjelini.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija