Akcioni plan kao ključna faza u izradi LEAP-a

02 Nov 2015
2064 times

Dana 28.10.2015. godine sa početkom u 14:00 sati u prostorijama Općine Konjic održan je sastanak radne grupe za izradu Akcionog plana za zaštitu okoliša (LEAP).

Sastanku su prisustvovali, gosp. Mustafa Čopelj, konsultant, gđa. Lana Begtašević – Velagić i gosp. Ajdin Žetica  ispred Općine Konjic te gđa. Ajla Greda ispred Agencije za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic.

Nakon uvida u dostavljeni nacrt LEAP dokumenta kao i rezultate prethodno provedene ankete članovi su izvršili analizu pomenutog, te je dogovoreno da se ide u izradu akcionog plana kao ključne faze u izradi LEAP dokumenta. Dogovoreno je da se evidentiraju svi prethodno definisani problemi kao i  aktivnosti koje je potrebno realizovati kako bi se trenutna situacija u pojedinim oblastima unaprijedila. Kroz akcioni plan svaka aktivnost bit će kratko opisana, bit će definisan rok za izvršenje iste, izvori finansiranja te nadležna instituciju ili organizacija koja će biti  odgovorna za realizaciju određene aktivnosti.

 

 

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija