U Restoranu “Konak“ Konjic promovisani konobari koji su završili obuku

26 Nov 2015
3631 times

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) danas je na svečanoj ceremoniji u Restoranu „Konak" Konjic dodijelila certifikate za konobare koji su završili obuku.

Konobari su za mnogobrojne zvanice iz oblasti privrede i ugostiteljstva, medija i javnih ličnosti napravili prezentaciju usvojenih znanja i tehnika u posluživanju. Za sve zvanice poslužen je hotelski doručak na način: hladno-toplog bifea, koktel partije i klasičnog posluženja. Zvanicama su poslužene delicije tradicionalne i internacionalne kuhinje, pripremane od proizvoda: Meggle, Vispak, Oaza, Klas, Menprom,Vitinka, Hercegovina produkt-vinarija, oprema Alpeks.

Prisutne goste posebno je impresioniralo pripremanje hrane pred njima. Flambirana i pripremana su slana i slatka jela, čime su polaznici pokazali vrhunske vještine.

Na svečanoj promociji certifikati su uručeni:

Murvat Sabihi, Tariku Repovcu, Amiru Maksumiću, Asmaru Šurkoviću, Dženanu Letuki, Anelu Ćibi, Almiru Haliloviću i Adni Habibiji.

Certificirani konobari zasigurno će osvježiti ugostiteljsku ponudu u Konjicu i Jablanici i podići je na jedan viši nivo.

Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic pokazala je da se ugostiteljstvo mora razvijati od kadrova do tehničke opremljenosti, uz jaku podršku kvalitetnih dobavljača i dobru promociju.

Najavljena je i mogućnost narednih edukacija za kuhare, turističke vodiče, recepcionere i sobarice uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Trening radionice vodio je Hamid Kujraković ispred centra CESPU (Centar za edukaciju kadrova u ugostiteljstvu) u sastavu Udruženja kuhara BiH.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija