Dan privrednika općine Konjic

22 Dec 2015
4220 times

U organizaciji Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, u petak 18.12.2015. godine održana je manifestacija „Dan privrednika općine Konjic".Na ovoj manifestaciji uručene su zahvalnice za privrednike koji su dali najveći doprinos u osnivanju Udruženja, a to su: Jasmin Badžak, Kasim Džajić, Adem Nikšić, Hamid Hajduk, Haris Idrizović, Emir Klepo, Bernadin Alagić i posthumno Mumin Maksumić. Zahvalnice su također dobili i Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic za svoj nesebičan doprinos formiranju Udruženja, kao i „Radio-Televizija" d.o.o. Konjic kao medijski partner Udruženja.

Pored toga, dodijeljene su i nagrade za poslovni potez godine, kao i glavna nagrada za privrednika godine općine Konjic za 2015. godinu.
Nagradu „Potez godine", za kreiranje preduslova za poboljšanje poslovnog ambijenta i ulaganje u konjičko područje Udruženje je dodijelilo načelniku Emiru Bubalu za projekat „Gradnja kanalizacionog sistema sa uređajima za prečišćavanje otpadnih voda".

Privrednikom godine proglašen je Džahid Muratbegović, direktor Privrednog društva „Igman" , koje u posljednih nekoliko godina postiže izvanredne poslovne rezultate i konstantno povećava broj zaposlenih.

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija