Mogućnost pokretanja novih projekata obuke i prekvalifikacije na području općine Konjic

12 Feb 2016
2324 times

U četvrtak, 11.02.2016. godine, predstavnici Agencije za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic zajedno sa predstavnikom USAID-Sida GOLD Projekta gosp. Amirom Sarajlićem su posjetili dva preduzeća na području naše općine i to Kristal Komerc d.o.o. i Štanceraj New Company d.o.o.

Cilj posjete bio je utvrđivanje trenutnog poslovanja ovih preduzeća kao i upoznavanje sa njihovim razvojnim planovima i potrebama. Oba preduzeća su započela sa investicionim procesom u proširenje proizvodnih kapaciteta te su iskazali potrebu za zapošljavanjem kadrova koji trenutno nema na tržištu rada i za koje je potrebno izvršiti obuku i prekvalifikaciju.

Direktori preduzeća su izrazili zadovoljstvo što je u općini Konjic osnovana Agencija koja prati potrebe privrednog sektora i nastoji doprinijeti poboljšanju poslovnog okruženja.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija