Stvoreni uslovi za početak rada Poslovnog inkubatora

26 Apr 2016
1224 times

Poslovnim inkubatorom se smatra „pogodan" prostor u kojem svoj posao započinju potencijalni preduzetnici ili svoj posao nastavljaju jako mlada mikro, mala i srednja preduzeća (do 6 mjeseci).

Općina Konjic u saradnji sa Agencijom „PRVI KORAK" d.o.o. je pokrenula Poslovni inkubator sa ciljem pružanja mogućnosti mikro, malim i srednjim preduzećima (MSP) da posluju na jednom mjestu i dijele zajedničke prostore na nov i originalan način.

Na osnovu javnog poziva za iskazivanje interesa dana 25.04.2016. godine u prostorijama Agencije „PRVI KORAK" d.o.o. prvi korisnici Poslovnog inkubatora Konjic su potpisali Ugovor o korišenju usluga inkubatora.

Vrata Poslovnog inkubatora Konjic će biti otvorena do popunjavanja kapaciteta, uz napomenu da su predviđene dvije faze, predinkubacija i inkubacija. Predinkubacija je namijenjena za preduzeća koja nisu još osnovane ili postoje manje od godinu dana kada korisnici imaju sve besplatno u prostorijama Inkubatora, dok je inkubacija proces za preduzeća koja postoje duže od godinu dana i nastavljaju dalje da rade, a po povoljnim cijenama mogu da pristupe kancelarijama Poslovnog inkubatora.

Korisnici su iskazali svoje zadovoljstvo uslovima Poslovnog inkubatora i zahvalnost Općini Konjic na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija