Posjete preduzećima

20 Maj 2016
2979 times

Dana 19.05.2016. godine je predstavnik GIZ-a zajedno sa predstavnicima Agencije „PRVI KORAK" d.o.o. je posjetio tri preduzeća sa područja općine Konjic i to: SurTec-Eurosjaj d.o.o., Graewe Tadiv d.o.o. i Alat d.o.o..

SurTec-Eurosjaj je 100% bosanskohercegovačko preduzeće. Njegova osnovna djelatnost je proizvodnja i plasman hemikalija za galvanotehniku, industrijskih odmašćivača, usluge površinske zaštite i dr. sa aspektom razvoja dijela površinske zaštite bazirane na SurTec tehnologiji. Ujedno je i generalni zastupnik SurTec, Klüber i OKS brenda.

Graewe Tadiv osnovan 2006. god. u Konjicu, nakon uspješno provedene privatizacije preduzeća "UNIS TADIV", koji proizvodi prvenstveno šestkant vijke i inbuse visokog kvaliteta, kao i specijalne elemente tehnologijom hladnog kovanja.

Alat je preduzeće koje je osnovano 1952. godine. Kroz svoje dugogodišnje iskustvo specijalizirali su se za izradu alata za obradu metala plastičnom deformacijom kao i kalupa za brizganje plastike i obojenih metala, te izradu dijelova i pribora za mašine i dijelova za auto industriju. U koperaciji sa preduzećima u neposrednom susjedstvu izrađuju i elemente na ekscentar i hidrauličnim presama kao i površinsku zaštitu.

Posjeta GIZ-a vezana je za novi projekat „Prolocal +10". Projekat je orijentisan ka jačanju saradnje između predstavnika javnog i privatnog sektora kroz već formirana Lokalna vijeća za konkurentnost u sve tri općine i na nivou kantona HNK, pružanju pomoći malom i srednjem preduzetništvu u metaloprerađivačkom i drvnom sektoru uključujući turizam i poljoprivredu, te inovativnosti kao ključu održive konkuretnosti preduzeća.

Razgovorom sa direktorima ovih preduzeća željeli su utvrditi njihovo trenutno stanje i potrebe, planove za poboljšanje poslovanja i način na koji bi organizacija GIZ-a mogla da im pomogne.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija