Print this page

Sektorski sastanak iz oblasti turizma

24 Maj 2016
1083 times

U ponedjeljak, 23.05.2016. godine sa početkom u 14:00 sati u Sali vijeća Općine Konjic održan je sektorski sastanak iz oblasti turizma. Na sastanku se razgovaralo o Izradi strategije razvoja Općine Konjic za period 2016-2025. godina, gdje su prisutni informisani o načinu izrade iste te formiranju timova iz oblasti turizma koji će pored angažovanih stručnjaka obuhvatati i predstavnike iz oblasti turizma sa područja općine Konjic a sve u cilju unaprijeđenja turizma i turističke ponude u našem gradu.
Razgovaralo se i o problemima sa kojima se susreću predstavnici rafting klubova kao i inicijativama za unaprijeđenje i rješavanje istih. Dogovoreno je da se održe sastanci sa predstavnicima općinskih službi sa ciljem dobivanja konkretnih odgovora, te da se nakon formiranja timova daju prijedlozi za izradu Strategije.
Izložena je i ideja o organizovanju "Neretva MEDIA regate" čija je cilj okupiti što veći broj predstavnika medija koji će uzeti učešće na ovogodišnjoj regati koja će se održati 03-04.2016. godine.
Na kraju sastanka iznesen je i prijedlog da se uradi mapa registrovanih rafting klubova koja bi promovisala i pružala sve podatke o registrovanim rafting klubovima sa područja općine Konjic. Izrada mape finansirat će se iz sredstava Turističke zajednice HNK.