Neretva MEDIA Regata

02 Jun 2016
1371 times

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija,  Općine Konjic, Agencije za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic i Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic organizira prvu Neretva MEDIA Regatu koja će se održati u Konjicu od 03. – 04. juna 2016. godine.

Konačni cilj održavanja Neretva MEDIA Regate jeste očuvanje prirodnih ljepota konjičke regije, promocija Konjica kao turističke destinacije, te poribljavanje rijeke Neretve kao rezultat prikupljenih sredstava.

Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke Neretve, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Učesnici ovog takmičenja su predstavnici medija sa prostora Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak takmičara je da što prije završe spust, na relaciji od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, nakon čega će se upriličiti svečani ručak i dodjela nagrada. Predviđeno je da svakim čamcem upravlja ekipa od 6 članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) sa profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku takmičarima.

Učešće na Neretva MEDIA Regati potvrdili su slijedeći mediji:

TV: RTV Vogošća, BHRT, FTV, BN TV, FACE TV, TNT i Kanal 6, HEMA TV, TVSA, Alfa TV, TV Slon, Hayat TV, Prvi TV Mostar, N1 TV

Radio: BH Radio 1, Kameleon, Radio FTV, Radio Konjic, EFm Radio, Novi Radio Bihać, Radio M, Radio Hercegbosne, RP Vitez, RTV Hit Brčko, Radio Vedrina Mostar.

Printani mediji i portali: Nezavisne novine, Novo vrijeme, Oslobođenje, Dnevni Avaz, Azra, Ženski.ba, Gdjeizaci.ba, radiosarajevo.ba, Ona.ba, Fresh Press, EuroPlakat.

 

 Program prve Neretva MEDIA Regate možete pogledati na linku.

 

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija