Print this page

Podrška marginaliziranim grupama žena

26 Sep 2016
1156 times

Na Javni poziv za učešće jedinica lokalne samouprave u BIH - Podrška marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa apliciralo je 40 općina od kojih će samo 9 općina ( Konjic, Zvornik, Tešanj, Teslić, Visoko, Livno, Kalinovnik, Rudo i Prijedor) učestvovati u ovom USAID-ovom projektu.Tako su, 19.09.2016. godine Načelnik općine Konjic, gosp. Emir Bubalo i direktor Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG), gosp. Jasmin Bešić potpisali Ugovor o dodjeli grant sredstava i na taj način osigurali podršku marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa.

Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG-a i Općine Konjic nastoji se stvoriti pretpostavka za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i stvaranje novih radnih mjesta.

Ukupna vrijednost poduzetničkog fonda je 95.000,00 KM od čega je udio USAID/PPMG u iznosu od 45.000,00 KM i minimalno učešće Općine Konjic u iznosu od 45.000,00 KM.
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava će biti operativan početkom 2017. godine, i implementaciju ovog projekta će voditi Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic