Certifikati o obuci i zapošljavanje u preduzeću SurTec Eurosjaj

19 Jul 2014
2590 times

U prostorijama konjičkog preduzeća SurTec - Eurosjaj, danas su svečano uručeni certifikati 29- orici polaznika obuke za zanimanje galvanizer.
Tromjesečni projekat „Obuka i zapošljavanje kandidata za hemijskog tehničara /galvanizera" realizovala je Agencija za ekonomski razvoj "Prvi korak", uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ), razvojnih agencija USAID i SIDA kroz zajednički projekat unapređenja lokalnog razvoja-GOLD, Općine Konjic, Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mostar (REDAH), Udruženja za poduzetništvo i posao (LINK) Mostar, Prilike Plus i Firma Project.

"Cilj ovog projekta je stvoriti uslove za jačanje ljudskih resursa, a time i konkurentnosti lokalnih preduzeća, ali i stvoriti uslove za bolju zapošljivost nezaposlenih lica sa područja općine, registrovanih na Birou za zapošljavanje kroz program cjeloživotnog obrazovanja odnosno obrazovanja odraslih", rekao je Derviš Dizdarević, direktor Agencije "Prvi korak".

Prilikom uručivanja certifikata, direktor preduzeća SurTec Eurosjaj Jasmin Badžak, rekao je da je ova firma u usponu jer koristi savremena dostignuća upravljanja i marketinga, a konkurentnost na tržištu zadržava ulaganjem u znanje.

U ime USAID-a podjeli certifikata prisustvovao je gospodin Amir Sarajlić. Obuku je 3.februara započelo 30 kandidata, završilo ju je 29 , od koji je posao do sada dobilo 21 lice.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija