Premijer Nikšić posjetio privredno društvo "Igman" dd Konjic

11 Sep 2014
2379 times

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić posjetio je danas Privredno društvo "Igman" d.d. Konjic gdje se sastao s upravom i obišao proizvodne pogone te kompanije.

Nikšić je izjavio da je ushićen kada vidi ovu fabriku danas jer se sjeća stanja prije tri do četiri godine kada su hale bilo gotovo prazne, a radnika je bilo nekoliko puta manje.

- Ovo današnje stanje je rezultat njihovog rada i doprinosa Vlade FBiH samo u tome što smo prepoznali njihov kvalitet i mogućnosti, te podržali ih tako što je Razvojna banka FBiH stala iza ovog projekta - rekao je Nikšić.

Naglasio je da u "Igmanu" danas umjesto nekadašnjih 250 radi 915 radnika, s izgledima da taj broj bude povećan na 1.000 i više, što za ovu sredinu jako puno znači.

- Čestitam im i dok sam u prilici uvijek ću podržavati ovakve projekte - istakao je Nikšić.

Pojasnio je da je ova vlada FBiH, kao Skupština Razvojne banke donijela odluku da podrži namjensku proizvodnju, poljoprivredu, te mala i srednja preduzeća i da je "Igman" kredit koji je dobio otplatio prije zvaničnog roka i sada uspješno radi.

Direktor "Igmana" d.d. Konjic Džahid Muratbegović rekao je da se nada da je posjeta premijera Nikšića rezultat njihovog dobrog rada u posljednje vrijeme te da ona predstavlja obavezu da ubuduće rade još bolje, brže i kvalitetnije.

Precizirao je da kompanija danas ima 915 radnika koji rade u pune dvije smjene, a zaposlenost u odnosu na prijeratni period iznosi 85 posto, ugovorenost poslova do kraja godine iznosi 100 posto, s velikim izgledima da i naredna godina bude zatvorena vrlo brzo.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija