Radionica na temu "Definisanje Lokalnog akcionog plana teritorijalnog marketinga"

17 Mar 2017
976 times

U četvrtak, 16.03.2017. godine, u Sali vijeća Općine Konjic sa početkom u 11:00 sati, od strane predstavnika OXFAM-a održana je radionica na temu „Definisanje Lokalnog akcionog plana teritorijalnog marketinga". Ovo je prvi radni sastanak fokus grupe za izradu „Lokalnog akcionog plana teritorijalnog marketinga za područje općine Konjic". Na radionici su uzeli učešće predstavnici javnog i privatnog sektora i civilnog društva. Definisani su osnovni prioriteti djelovanja, ciljevi i urađena SWOT analiza za osnovne prioritete.

Aktivnost izrade LAP-a će se implementirati u saradnji sa Općinom Konjic i Savezom poljoprivrednih proizvođača Konjic te OPZ Konjic, a u sklopu projekta „Inkluzivni poljoprivredni lanci za održivi razvoj ruralnih područja u BiH i Albaniji", koji finansira Intesa SanPaolo banka iz Italije.

Primjena Lokalnog Akcionog Plana teritorijalnog marketinga Općine Konjic predstavlja jačanje pozicije međusobno povezanih subjekata u kreiranju jedinstvene teritorijalne ponude, brže pozicioniranje, stvaranje povoljnije ulagačke klime za investitore, postizanje višeg stepena iskorištenosti kapaciteta, porast proizvodnosti i stope povrata ulaganja, što u konačnici treba dovesti do poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija