Treća redovna Skupština Udruženja privrednika Konjic

27 Mar 2017
1031 times

U četvrtak 23.03.2017. godine održana je Treća redovna Skupština Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.

Članovima skupštine prezentovani su Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Udruženja privrednika za 2016. godinu, kao i Program rada i Finansijski plan Udruženja privrednika za 2017. godinu. Svi prezentovani dokumenti su jednoglasno usvojeni. Također, usvojen je prijedlog za dopunu člana 28. i člana 31 Statuta Udruženja privrednika koji se odnose na povećanje broja članova Upravnog odbora sa dosadašnjih 7 na 10 do 14 članova, a sve u cilju uključivanja većeg broja privrednika u aktivan rad Udruženja. 

S obzirom da je Statutom Udruženja privrednika definisani mandat članova Upravnog odbora u trajanju od dvije godine istekao, pristupilo se reizboru istih kao i imenovanju novih članova. Svi prijedlozi za članove Upravnog odbora su prihvaćeni jednoglasno.

Nakon završetka radnog dijela Skupštine uslijedile su prezentacije:

- Obraćanje Direktorice Opće Bolnice Konjic za nabavku opreme

- Prezentacija fondacije BIGMEV o mogućnostima saradnje sa privrednicima iz Turske

- Prezentacija Razvojne banke FBiH - pravci djelovanja Razvojne banke FBiH, njeni ciljevi i vizije za naredni period, kao i sve aktuelne kreditne linije i načini apliciranja na iste.

 

 

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija