Promocija realizovanih projekata

31 Mar 2017
723 times

Dana 29.03.2017. godine, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je održala 45. sjednicu u Konjicu na kojoj su, pored članova Vlade, prisustvovali i Ibro Halilović, predsjednik Općinskog vijeća Konjic i Emir Bubalo, načelnik Općine Konjic.

Tokom radne posjete, Vlada je u Konjicu obišla objekte obnovljene u okviru Projekta energetske efikasnosti. Članovi Vlade obišli su zgradu Srednje škole za čiju je obnovu utrošeno oko 850.000,00 KM, čime će, pored stvaranja znatno ugodnijeg ambijenta za učenike i prosvjetne radnike, na godišnjem nivou biti ostvarene uštede od 185.000,00 KM.
Izražavajući zadovoljstvo današnjom posjetom, premijer Herceg u izjavi za medije istakao je kako je do sada kroz Projekt energetske efikasnosti u HNK obnovljeno sedam objekata i to šest škola i Dom zdravlja u Jablanici, za što je Vlada ukupno izdvojila više od 5 miliona KM.

Također su članovi Vlade posjetili i Službu za civilnu zaštitu i vatrogastvo Konjic, upoznali su se s njezinim djelovanjem, te saradnjom s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK. Tom je prilikom Adnan Faladžić, ministar finansija HNK predstavniku Službe uručio ključeve putničkog terenskog vozila kojega je Ministarstvo, uz saglasnost Vlade, doniralo za potrebe Službe.
Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjicu je u preduzeću SurTec-Eurosjaj d.o.o. Konjic održala prezentaciju projekata obuke i zapošljavanja koje je realizovala zahvaljujući sufinansiranju Vlade HNK, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Općine Konjic, USAID-Sida Gold projekta kao i preduzeća SurTec-Eurosjaj d.o.o., Rukotovorine d.o.o. i Kristal Komerc d.o.o. Konjic. Na prezentaciji su pored predstavnika Vlade prisustvovali i predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje i predstavnici firmi u kojima su realizovani projekti obuke i zapošljavanja.

Na kraju posjete, Vlada je obišla objekt D-0 ARK, koji je danas mjesto susreta umjetnika iz BiH i šire, te predstavlja izuzetan turistički potencijal Općine Konjic.

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija