Radni sastanak "Prilagođavanje nastavnog plana i programa potrebama privrednog sektora i iznalaženje najboljeg načina za primjenu dualnog sistema obrazovanja"

27 Okt 2017
259 times

Dana 13.10.2017. godine u organizaciji Agencije "PRVI KORAK" d.o.o., Udruženja privrednika Konjic, Privredne komore grada Mostara i Prilike Plus održan je radni sastanak povodom usklađivanja nastavnog plana i programa sa potrebama privrede i iznalaženje najboljeg načina za primjenu dualnog sistema obrazovanja. Na osnovu utvrđenih potreba za izvođenje praktične nastave, organizacija Prilika Plus će donirati potrebnu opremu Srednjoj stručnoj školi Konjic na lokalitetu industrijske zone UNIS, čija isporuka će biti u narednom periodu. U svrhu unaprijeđenja saradnje Srednje škole Konjic i privrednika iz metaloprerađivačkog sektora dogovorene su slijedeće aktivnosti:

- organizovanje sastanaka između profesora praktične nastave iz Srednje škole Konjic sa predstavnicima preduzeća iz metaloprerađivačkog sektora u cilju usklađivanja nastavnog plana i programa potrebama privrede;
- promocija deficitarnih zanimanja u metaloprerađivačkom sektoru kako bi se uticalo na upisnu politiku i povećanje zainteresovanosti kod učenika završnih razreda osnovnih škola.

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija