Obuka i zapošljavanje kandidata za zanimanje galvanizer za potrebe preduzeća SurTec-Eurosjaj d.o.o. Konjic

09 Jan 2015
3346 times

Usljed proširenja kapaciteta i uvođenja savremenih tehnologija u proizvodni proces preduzeće SurTec-Eurosjaj d.o.o. iskazalo je potrebu za zapošljavanjem radnika sa specifičnim znanjima i vještinama u oblasti zaštite metala.
Sa ciljem stvaranja uslova za bolju zapošljivost nezaposlenih lica, registrovanih na Birou za zapošljavanje na području općine Konjic, u proteklom periodu realizovan je projekat obrazovanja odraslih „Obuka i zapošljavanje kandidata za poslove galvanizera", u okviru kojeg je bilo potrebno izvršiti prekvalifikaciju i obuku za 30 kandidata, od kojih je 21 zaposleno u preduzeće SurTec-Eurosjaj d.o.o. Konjic.

Realizacijom ovog projekta odgovorilo se na problem nedostatka kvalifikovane radne snage, unapređenja neformalnog obrazovanja i kreiranja novog nastavnog plana i programa na području općine Konjic, sa mogućnošću primjene programa na područja drugih općina i firmi koje koriste proces galvanizacije u svom radu.
Partneri ovog projekta su USAID-Sida Projekat unapređenja lokalnog razvoja( GOLD), Federalni zavod za zapošljavanje(FZZZ), preduzeće SurTec-Eurosjaj d.o.o., Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu( REDAH), FIRMA Project, Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic.

 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija