Održan V sastanak Upravnog odbora Udruženja privrednika Konjic

27 Sep 2016
205 times

U srijedu, 13.07.2016. godine u prostorijama Agencije „PRVI KORAK"d.o.o. Konjic, sa početkom u 9:00 sati, održan je sastanak Upravnog odbora Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic. Pored članova Upravnog odbora sastanku je prisustvovao i gosp. Žarko Horvar, predstavnik ProLocal Programa ispred Njemačke organizacije za međunarodni razvoj GIZ, koji je prezentovao Poziv za iskazivanje interesa za učešće u natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava.

EU ProLocal ima za cilj da doprinese dinamičnijem ekonomskom i socijalnom razvoju u Bosni i Hercegovini jačanjem konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Fokus Programa su mala i srednja preduzeća iz 4 ključna ekonomska sektora u BiH (drvno-prerađivački, metalo-prerađivački, agrobiznis i turizam) u 20 odabranih partnerskih opština. Posebna pažnja je posvećena daljem oporavku i preventivnim mjerama u malim i srednjim preduzećima koja su pretrpjela štete u poplavama 2014. godine.

Program uključuje i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća i razvojna partnerstva, ukupne vrijednosti 4 miliona eura koja će se dodijeliti kroz javne pozive u 2016. i 2017. godini. U narednom periodu planirano je i održavanje radionica u cilju informisanja svih zainteresovanih o metodama razrade i formulisanju projektne ideje. 

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Foto Galerija