Copy of Prezentacija USAID-Sida GOLD Projekta i formiranje udruženja privrednika Općine Konjic

11 Apr 2015
319 times

U petak 18.04.2014. godine u Sali vijeća Općine Konjic održan je sastanak na temu „Prezentacija USAID-Sida GOLD Projekta i formiranje udruženja privrednika općine Konjic".

Predstavnici USAID-a su prisutnim privrednicima prezentovali projekat Unapređenja lokalnog razvoja GOLD, sa posebnim akcentom na mogućnosti obuke, školovanja i prekvalifikacije potrebne radne snage.

U drugoj tačci dnevnog reda prisutnima su se obratili predstavnici Agencije za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic i upoznali ih sa značajem formiranja udruženja privrednika, prezentirali potrebne dokumente neophodne za registraciju udruženja privrednika sa prijedlogom da će Agencija preuzeti obavezu registracije udruženja, na način da se formira jedno krovno udruženje, čiji bi smještaj bio u prostorijama Agencije, čiji bi uposlenici obavljali sve administrativno-tehničke poslove sa ciljem smanjenja troškova funkcionisanja rada udruženja, i bolje koordinacije između udruženja privrednika i Općine.

Rezultat ovog sastanka je formiranje Incijativnog odbora za formiranje udruženja privrednika, uz zaključak da se u što skorijem periodu sazove osnivačka skupština udruženja, na kojoj bi se imenovali članovi upravnog odbora uz ravnomjernu zastupljenosti svih privrednih branši, te usvojio Statut i svi prateći akti potrebni za registraciju udruženja.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Contact

Economic Development Agency"PRVI KORAK" LLC Konjic
Musala No.1
88400 Konjic
Bosnia and Herzegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Photo Gallery