Copy of Projekt ''Women in Progress''

11 Apr 2015
367 times

REDAH je ovih dana započeo implementaciju projekta ''Women in progress''. Projekat se implementira u saradnji sa partnerom, asocijacijom poduzetnica u BiH ''ONE'', a podržan je od strane Ambasade Sjedninjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru Fonda za podršku osnaživanju žena.
Putem implementacije projekta radiće se na jačanju ženskog poduzetništva u cilju stvaranja uslova za poboljšanje statusa žena i jačanja njihove pozicije u razvoju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Planirano je da se u okviru projekta organizuju poslovne edukacije za žene potencijalne poduzetnice. Takođe, uporedo sa planiranom edukacijom planirano je raspisivanje javnog poziva za najbolje poslovne ideje, te će praktična realizacija najbolje ocijenjenih ideja biti podržana sredstvima iz ovog projekta.
REDAH će takođe, u saradnji sa partnerom na projektu, raditi na jačanju apsorpcijskih kapaciteta udruženja žena putem edukacija o PCM-u (Project Cycle Management) i korištenju sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske Unije.
Projekat se implementira na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, a eriod implementacije je 10 mjeseci.

Misija agencije Prvi korak je promoviranje gospodarstva, podrška razvoja MSP-a, stvaranje uslova za ostvarivanje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupne ekonomske situacije na području Općine Konjic.

Kontakt

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic
Musala do br.1
88400 Konjic
Bosna i Hercegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Contact

Economic Development Agency"PRVI KORAK" LLC Konjic
Musala No.1
88400 Konjic
Bosnia and Herzegovina

email: prvikorakkonjic@gmail.com

Tel: +387 36 / 727 645

Fax: +387 36 / 727 645

Photo Gallery